неделя, 4 юли 2010 г.

Как популяризирам своя Блог!




Блоговете са един от най популярните методи до комуникирате с широк кръг от хора в интернет. Както са и един от главните и важни методи на рекламиране на вашият бизнес.
Поради тази причина тематиката и какво съдържа блогът ви е от голямо значение. Трябва да знаете защо сте го създали, и какво искате да споделите и да дадете на вашите читатели!. Разбира се не само да рекламирате, а да давате полезна информация и да споделяте вашият опит с хора които биха се заинтересували от това което знаете и искате да им кажете.
Причината много блогове да не успеят се дължи на липса на поддръжка. Трябва да структурирате блоговете си, така че хората да намират съдържанието, което търсят.
Мислете за това като шкаф. Читателят не иска да гледа навсякъде за конкретен въпрос, Така че направете блогът си така че той да намира лесно и ефективно своите отговори. Също така, когато вземете решение да пишете статии, тематиката им не трябва да бъде случайна и епизодична. Темите ви трябва да съответстват с главната цел на вашият блог.


Искате да имате печеливш бизнес онлайн? Трябва да имате добър, интересен, полезен за вашите читатели и популярен Блог!

Това е едно от важните правила на онлайн бизнесът. За да създадете добър блог е нужна доста отговорна работа върху него. Поне един или два пъти в седмицата да пишете статии и да им правите пинг!(Вижте предишната ми статия за популяризиране на вашият блог или уебсайт)!

А за да достигне блогът ви до читателите трябва да знаете как да го популяризирате. Защото един добър блог без читатели е като цвете без вода. След време изсъхва. Така и вашият ентусиазъм ще изчезне ако няма кой да чете, коментира с вас и да изказва мнение за статиите ви. Права съм нали? :-)

Ето и някои съвети за това как да популяризирате вашият блог.

1. Пускайте обяви за статиите си във всички безплатни сайтове. Трябва да сте постоянен в рекламата на блогът ви, пускайте ги за кратки срокове и преди да свърши техният срок, пускайте нова обява. По този начин вие ще се почти винаги на първа страница и ще имате постоянен поток от читатели.

2. Заявете блогът си в българските сайтове за гласуване като TopBG, BG100 и need.bg, тези сайтове са от огромно значение за популяризиране на вашият блог.

3. Регистрирайте блогът си в големите търсачки(Обяснила съм как в предишната си статия за популяризиране на вашият блог или уебсайт)

Най важното е да бъдете постоянен в това което правите и да не очаквате мигновенни резултати. И ако вашият блог е добър и представителен, то след време ще се намерите и на първа страница на Google!!! А това е всичко което един онлайн маркетер желае.


Няма коментари:

Публикуване на коментар