петък, 2 юли 2010 г.

Силата на Провала

Get cash from your website. Sign up as affiliate.
Нека ви разкажа една история която чух от моят учител по Онлайн Маркетинг Ан Сиедж. През 19ти век, по времето на златната треска в Щатите имало един човек Р.У. Дарби и неговият чичо, които тръгнали на запад да търсят злато с мечтата да забогатеят.
Те спряха в Колорадо и чичото на Дарби подал молба за разрешение за въгледобив. Двамата мъже работили неуморно от изгрев до залез слънце, използвайки само чукове и лопати.
Работата била много уморителна, но те двамата не са се отказали, поддържайки вярата и надеждата си да намерят злато и да станат богати.
Най накрая след много борба и пот, Дарби и чичо му намериха това за което бяха пропатували хиляди километри и рискуваха всичко---- ЗЛАТО!
Имайки нужда от по добри инструменти за да извадят златото, те прикриха своята мина, и тихо се върнаха в техният роден град в Щата Мериланд за да разкажат на техните семейства и няколко приятели какво се е случило.
Можете да си представите колко всички бяха любопитни да чуят тяхната история. Те всички се заеха задружно да купуват сложната техника и уредиха нейният транспорт до Колорадо. Като резултат, работата тръгна много по лесно и не след дълго те изпратиха скъпата руда в един завод за претопяване и пречистване на златото.
Парите които потекоха бяха доказателство че бе намерена една от най богатите златни мини в този Щат.
Дарби и неговият чичо бяха в екстаз! Още няколко товара, и те щяха да са се освободили от тихните парични задължения и да станат безумно Богати!
Но нещо ужасно се случи, златото просто изчезна.
Двамата мъже безнадеждно продължаваха да копаят търсейки неуморно извора който ги снабдяваше с толкова много надежда и главозамайване.
Но уви, този път колкото и да търсеха, извора на тяхното богатсво просто беше пресъхнал.
И така, обезверени и отчаяни те накрая решиха да се откажат!
Преди да хванат влака за дома, чичото продал скъпата техника на един вехтошар за 200 долара.
Вехтошарят бил умен човек. Той наел минен Инжинер да изследва мината за да бъде сигурен че този златен извор наистина е пресъхнал.
След няколко проверки и допълнителни калкулации, Инжинерът заявил че проектът се е провалил поради незнанието на двамата мъже в областта на минната индустрия.
Той предсказал че изворът на злато се намира на три фута от посленото място където двамата мъже са спрели да копаят.
И точно това било доказано не след дълго!
(И вие ли сте на три фута разстояние)?
Всеки който си е поставил за цел да постигне нещо важно за което си струва да се бориш в живота, ще се сблъска с такава ситуация рано или късно. Незнаейки всъщност колко близо са до успеха - повечето ще изгубят вяра и ще се откажат, точно преди да достигнат значимото.
Може би вие сте в тази ситуация, Точно СЕГА!
Може би вашата мечта да уволните шефа си, да работите от вкъщи или където и когато искате и да постигнете успех в начинанието си ви изглежда неосъществима! И че това работи за всеки друг но не и за вас!
Каквато и да е вашата ситуация, помнете едно! Около 500 от най богатите хора в Щатите са споделили на Наполеон Хил, авторът на "Мисли и стани богат", "Think and Grow Rich", че повратната точка на техният успех и постигането на целите е била точно след абсолютен Провал!
Самата аз когато се намирам в най тежките си моменти, когато бизнеса ми е в застой се сещам за следните поговорки:
- "Провалът" и несполуката всъщност не са Провал! те просто ти показват кое работи и кое не!
- Провалилият се не е тоз който е пробвал и не е сполучил, а този който се страхува дори да пробва!
- Аз не съм се провалил, просто научих още един метод който не работи!
- Няма провал, има само проби и резултати.. Тед Николас
Това е урокът който получих от наистина невероятната Ан Сиедж
P.S Вехтошарят направи милиони, не защото е копаел безцелно! А защото се замислил и наел експерт да му помонге.
А вие копаете ли безцелно?

Няма коментари:

Публикуване на коментар